Таксі у Львові може подорожчати на 25%

1934 0
Тариф на проїзд у таксі у Львові може зрости на 50-70 коп/км.
Фото: taxoport.com

Фото: taxoport.com

"Якщо в одних донедавна був тариф 4 грн, то зараз вони працюють по 4,7 грн за кілометр. Дешевші, ті в яких був тариф 3,5 грн, можливо, піднімуть його до 4 грн", – розповів голова Асоціації Вільних профспілок автотранспортників України Андрій Корчинський, пише Zaxid.net.

Таксисти, натомість, не зізнаються, що ціни зміняться. Кажуть, вперше чують про підняття тарифів. Однак скаржаться: їздити стало не вигідно. 

"Бензин дорогий, паливо дороге, солярка також дорога. Самі бачите, які в нас дороги. Навіть масло поміняти. Обслуговування, забезпечення - дуже дороге", – нарікає таксист пан Ігор.

Багато перевізників поки бояться піднімати ціни, бо не хочуть втратити клієнта. Втім, в профспілковій організації впевнені: якщо одні компанії підвищили тариф, підвищать і інші. 

"Водії працюють на власних автомобілях. Звичайно, що вони будуть шукати, де вигідніше. І якщо на іншій фірми тариф є вищий і цей тариф буде підходити, водій перейде на іншу фірму. І, відповідно, ця фірма, яка має низький тариф буде втрачати водія", – пояснює Андрій Корчинський.   

Плинність кадрів серед водіїв таксі дуже висока. В середньому, водії працюють за 1500-2500 грн на місяць.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!