Тарифи на вивезення сміття у Львові можуть зрости удвічі

3310 0
Їх можуть затвердити на завтрашньому засіданні виконкому Львівської міської ради. Очікується, що рішення набуде чинності з першого вересня.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

Підрозділи Львівської міської ради вивчають листа з обласної адміністрації щодо нових тарифів на вивіз відходів, повідомив заступник міського голови Львова Сергій Бабак.

Як інформує прес-служба Львівської міської ради, лист з ОДА надійшов 27 липня. Згідно із досягнутими раніше домовленостями в сфері вивозу твердих побутових відходів, міська рада повинна розглянути ці пропозиції та затвердити їх рішенням виконкому.

Читайте також: У Львові відновили сортування сміття. Фото

Чиновник зазначив, що у випадку, якщо в розрахунках не буде помилок, то це питання винесуть на затвердження виконкому 4 серпня.

«У додатку до листа багато таблиць, адже це 6 перевізників, три групи категорій населення, бюджетні установи, інші споживачі – для усіх окремі тарифи. Ми їх маємо опрацювати і якщо не бачимо помилок, то відповідно до ухвал, вимушені винести їх на засідання виконавчого комітету у цю п’ятницю», – цитує прес-служба слова Сергія Бабака.

Водночас голова фракції партії УКРОП у Львівській міській раді Ігор Телішевський оприлюднив проект рішення виконкому, де вказано нові тариф за вивезення тонни сміття для кожної з категорій споживачів і кожного з шести операторів ринку.

Якщо порівняти чинні тарифи для населення з проектом рішення, то випливає, що ціни на вивіз сміття виростуть приблизно удвічі.

Як повідомлялося, для вирішення сміттєвої кризи у Львові міська рада передала на два роки вивіз та утилізацію ТПВ структурам Львівської ОДА.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!