Україна

Телеграм містить у собі низку загроз для безпеки України – ГУР

645 0
Така платформа містить низку потенційних загроз для інформаційної та загальної безпеки країни.

В українській розвідці визнають, що Телеграм становить серйозну загрозу для безпеки України, і потрібно активно шукати способи вирішення цієї проблеми. Про це заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов, передає «Укрінформ».

Він зазначив, що загрози від Телеграму не обмежуються окремими користувачами чи медіа, але стосуються самої платформи. Така платформа містить низку потенційних загроз для інформаційної та загальної безпеки країни. Андрій Юсов вважає, що це питання потребує вирішення, і вірить, що відповідь буде знайдена.

Він також зазначив, що хоча бажано мати прості відповіді і магічну кнопку, яка б миттєво усувала загрози, реальності така можливість відсутня. Тому Україна наразі працює над встановленням чітких комунікаційних механізмів з адміністраціями усіх платформ, включаючи Телеграм, щоб забезпечити роботу відповідно до українського законодавства та міжнародних стандартів. 

Читайте також: Влада толерує телеграм-канали і робить своїм ворогом незалежні медіа

«З кимось це виходить краще вирішувати, з кимось складніше. З Телеграмом виходить найважче. Це постійна робота, багаторівнева: як на території самої платформи шляхом створення контенту, який би руйнував міфи, роз’яснював і покривав цільову аудиторію, так і робота з погляду унормування діяльності цих майданчиків. Усі ці заходи вживаються, але роботи ще справді багато»– підсумував представник ГУР.

Нагадаємо, що у 2023 році українці продовжували споживати російський відео- та аудіоконтент на стрімінгових сервісах та на YouTube. Аналітики порахували, що користувачі з України своїми переглядами та прослуховуваннями принесли авторам контенту, громадянам Росії, 81,6 млн доларів за рік.

Наталія Вареник

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!