Тепер у «Дії» можна отримати довідку про несудимість та змінити місце реєстрації

1335 0
Нові функції мають запрацювати завтра, 9 лютого.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У додатку «Дія» з’явилися нові послуги. Від завтра, 9 лютого, там можна буде отримати довідку про несудимість та змінити місце реєстрації. Про це повідомив Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у Телеграм-каналі.  

Як змінити місце реєстрації? 

У додатку чи на порталі «Дія» треба вказати адресу, за якою фактично проживаєте, та отримати підтвердження від власника житла. Чоловікам більше не треба буде додатково ходити до військкоматів, щоб змінити місце реєстрації. Достатньо тільки перевірити й за потреби зазначити дані про військовий облік в «Дії».

Читайте також: Що робити, якщо Дія не генерує сертифікат після бустера

Як отримати довідку про несудимість? 

Її тепер теж можна отримати у застосунку «Дія». Для цього потрібно вказати тип і мету запиту, ПІБ російською мовою, місце народження та контактні дані.

Також зазначимо, що на порталі «Дія» тепер можна продовжити або припинити грошову допомогу ВПО; отримати автоматичну реєстрацію будівництва. Раніше послугу теж можна було отримати на порталі, але на розгляд заявки доводилося чекати 10 робочих днів. Тепер же довідка видається автоматично.

Нагадаємо, що від сьогодні, 8 лютого, в Україні доступна послуга «шеринг» техпаспорту для водіїв через застосунок «Дія». В «Дії» пояснюють, що ця послуга стане в пригоді, зважаючи на нові правила для водіїв та появу фото- та відеофіксації. Із належним користувачем відповідальність за порушення ПДР нестиме саме водій авто, а не власник. Що потрібно для участі в бета-тесті читайте тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!