Поліцейські затримали рекетирів із Львівщини, які вимагали гроші у перевізників

1982 0
Підозрювані вимагали у перевізників гроші за безперешкодне ведення бізнесу.
Фото: Ілюстративне. З відкритих джерел

Фото: Ілюстративне. З відкритих джерел

Тернопільські правоохоронці затримали трьох вимагачів із Львівщини під час одержання 1000 євро від перевізників. Про це інформує Національна поліція. 

Правоохоронці встановили, що починаючи з 2017 року на території Тернопільської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей, діяла організована злочинна група. Її члени представлялися довіреними особами «Андрія Львівського», який наразі перебуває у міжнародному розшуку. Вони вимагали із перевізників по 500 євро щомісяця за безперешкодне ведення бізнесу.

«За даними слідства, троє жителів Львівської області систематично вимагали від підприємців, які займаються міжнародними автоперевезеннями, по 75 євро з кожної поїздки, за нібито безпечний маршрут та відсутність поборів від інших осіб. Один з власників автобуса відмовився платити рекетирам, отож йому нарахували 5000 євро «боргу». У разі несплати коштів зловмисники погрожували потерпілому знищенням майна», – йдеться у повідомленні пресслужби Тернопільської обласної прокуратури.

Правоохоронці затримали вимагачів у пoрядку ст. 208 КПК Укрaїни. Їм оголосили про підозру за ч. 2 ст. 189 КК Укрaїни (вимoгa передaчі чужoгo мaйнa з пoгрoзoю пoшкoдження чи знищення мaйнa пoтерпілoгo, вчинене зa пoпередньoю змoвoю групoю oсіб). Вирішується питання про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!