Тероборонівці 103-ої львівської бригади отримали безпілотники «Валькірія»

905 0
Вони призначені для моніторингу, повітряної розвідки, відеоспостереження та коригування артилерійського вогню.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Військовослужбовці 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони отримали безпілотні авіаційні комплекси «Валькірії», пише Львівська ОВА. 

«Сьогодні успіх бойових дій залежить від точності даних про позиції ворога, переміщення техніки та особового складу, розташування командних пунктів, логістичних вузлів та складів. Той, хто бачить дальше і точніше, може швидше передавати інформацію, і, відповідно, здобуває перевагу в бою. Тож тепер ворог не зможе укритись від пильних очей наших розвідників навіть у себе в тилу»,  наголосили у 103-й бригаді.

Читайте також: Втрати росії у війні перетнули позначку в 62 тисячі військових 

Зазначимо, що для того, щоб управляти «Валькіріями», захисники бригади пройшли спеціальні навчання операторів. Наявність таких комплексів в бригаді суттєво посилить розвідувальні можливості бригади, щоб у взаємодії з іншими підрозділами ЗСУ знешкоджувати противника.

Безпілотники бригада отримала від команди «Армія SOS» та Благодійного фонду Сергія Притули.

Довідка

«Валькірія» – це комплекс, призначений для моніторингу, повітряної розвідки, відеоспостереження та коригування артилерійського вогню. Його особливістю є велика дальність польоту та стійкий зв’язок із операторами.

Такі характеристики дозволяють проводити розвідку на великі відстані вглиб позицій противника, виявляти цілі та коригувати артилерійський вогонь з великою точністю.

Софія Шавранська

________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!