Територію Брюховичів хочуть оголосити курортом загальнодержавного значення

2496 1
Авторка петиції вважає, що це сприятиме залученню інвестицій у рекреаційну сферу та сферу обслуговування.
Фото: Explorer Lviv

Фото: Explorer Lviv

Територію Брюховичів хочуть оголосити курортом загальнодержавного значення. Відповідне звернення опублікували 25 жовтня на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

За словами авторки Ярини Остапик, Брюховичі є рекреаційним населеним пунктом з початку ХХ століття і його статус, як курорту, був підтверджений на законодавчому рівні до 2017 року.

«Брюховичі володіють великим рекреаційним потенціалом, в тому числі унікальними та особливо цінними лікувальними ресурсами – джерелами термальних вод, наявність яких дозволяє територіям селища законодавчо закріпити статус курорту загальнодержавного значення. На території селища розташований лісовий заказник, парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва, лікувальні заклади та велика кількість об’єктів рекреаційного та оздоровчого призначення. Більшість території селища вкрита сосновим лісом, що створює унікальний мікроклімат для профілактики та лікування серцево-судинних захворювань, органів дихання», – пише авторка.

Читайте також: Петиція про капремонт дороги зі Львова до Брюховичів набрала необхідні голоси

Ярина Остапик зазначає, що оголошення території Брюховичів курортом дозволить використовувати природні ресурси, зокрема термальні води, унікальний ландшафт, мікроклімат та рекреаційні території з максимальною користю для потреб оздоровлення великої кількості людей та запобігти знищенню рекреаційних об’єктів. Окрім цього, це підніме туристичний статус Львова, сприятиме залученню інвестицій у рекреаційну сферу та сферу обслуговування.

Станом на сьогодні, 29 жовтня, петиція зібрала 64 підписи з 500 необхідних.



Читайте також:
29 Жовтня, 2019 19:23
Спостерігач Пізно Ярина пити Боржомі, коли .... Нема і не буде вже тих Брюхів
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!