Тест з англійської стане обов’язковим в новій системі професійної військової освіти

2072 0
Це має відкрити перед військовослужбовцями можливості для участі у міжнародних місіях та навчання за кордоном.
Фото: Слово і діло

Фото: Слово і діло

Схема підготовки офіцерського складу в новій системі професійної військової передбачає обов’язковий тест для визначення рівня англійської мови у вступників. про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Необхідність вивчення англійської особовим складом є важливим аспектом досягнення взаємосумісності зі структурами НАТО.

Читайте також: В Україні з'являться електронні військові квитки

У Міністерстві оборони опрацювали новий орієнтовний каталог військових посад офіцерського (сержантського) складу, в якому визначили вимоги щодо базової освіти, рівня військової освіти та володіння іноземною мовою. Крім того, для тих, хто володіє англійською мовою на достатньому рівні, передбачили викладання на курсах професійної військової освіти виключно англійською. Це має відкрити перед військовослужбовцями можливості для участі у міжнародних місіях та навчання за кордоном.

Наразі Міноборони видало наказ, яким передбачили розробку (корегування) нових основних документів з трансформації освітньої діяльності під час підготовки офіцерів тактичного рівня та сержантського, старшинського складу. 

Аби удосконалити системи військової освіти та підготувати кадри, застосовують нові кваліфікаційні вимоги щодо рівнів володіння іноземною мовою офіцерським, сержантським (старшинським) складом, запроваджують єдину навчальну програму «Іноземна мова» у військових закладах вищої освіти, які перебувають у галузі управління Міністерства оборони України та військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти.

Читайте також: Президент України підписав закн про нові звання в армії

Крім того, реалізують проєкт постачання Урядом США нових мовних лабораторій, навчальних матеріалів та посібників.

Нагадаємо, що про навчання бійців ЗСУ англійської мови повідомляли минулого року. Зокерма, йшлося, що воно мало би розпочатися цьогоріч. За словами заступника начальника Генштабу Сергія Наєва, вивчення англійської мови - один зі шляхів наближення української армії до стандартів НАТО.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!