Топ-10 найпопулярніших ІТ-напрямів у львівських вишах. Що пропонують вступникам

2898 0
Виші пропонують абітурієнтам різні спеціальності, що стосуються комп’ютерних та інформаційних технологій та тех-індустрії.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

Від сьогодні, 29 липня стартувала вступна кампанія. Спільнота ІТ-компаній «Львівський ІТ кластер» назвала 10 найбільш популярних напрямів для вступників, які цікавляться комп’ютерами та інформаційними технологіями та тех-індустрією.

Кібербезпека (фахівці з кібербезпеки можуть займатися безпекою інформаційних систем, фінансово-економічною безпекою, управлінням проєктів та програмних комплексів, стати розробниками комп’ютерних програм).

  • ЛНУ ім.І. Франка: спеціальність «Кібербезпека». Навчальна програма Кібербезпека.
  • Львівський державний університет безпеки життєдіяльності: спеціальність «Кібербезпека». Навчальна програма CyberSecurity.
  • НУ «Львівська Політехніка»: спеціальність «Кібербезпека». Навчальна програма Cybersecurity.

 

Читайте також: ІТ-галузь, торгівля і транспортні послуги. Які бізнеси відкрились на Львівщині під час війни

Data Science (фахівці з Data Science можуть працювати аналітиками даних, бізнес-аналітиками, фінансовими аналітиками в державних і приватних компаніях. Також Data Science-спеціалісти легко адаптуються до роботи в IT-компаніях різного рівня, фінансових установах, високотехнологічних виробничих комплексах, аналітичних відділах установ державного управління, екологічних і енергетичних об’єктах тощо).

 

Hardware Engineering and Robotics (випускники спеціальності Hardware Engineering and Robotics можуть стати спеціалістами, які зможуть розробляти, програмувати та керувати роботами, вбудованими пристроями та комп’ютеризованими системами. Також випускники цього напрямку будуть підготовлені в напрямках сенсорики, біомедичної електроніки, валідації і тестування для проектування та розробки технічних систем різного призначення)

  • ЛНУ ім. І. Франка: спеціальність «Електроніка». Навчальна програма Electronics and Computer Systems; спеціальність «Мікро-та наносистемна техніка». Навчальна програма Sensor and Analytical Systems.
  • НУ «Львівська політехніка»: спеціальність «Інформаційно-вимірювальні технології». Навчальна програма Robotics.

 

Internet of Things (випускники спеціальності ІоТ стануть фахівцями, які перетворюють звичні речі у нові пристрої, створюючи як розумні годинники, так і розумні міста. Спеціалісти цього напряму під’єднують далекі від Інтернету засоби до мережі та надають їм нові функції. Під час навчання, студенти тестуватимуть власні знання на практиці і тісно співпрацюють із фахівцями компаній)

  • НУ «Львівська Політехніка»: спеціальність «Комп’ютерні науки та інформаційні технології». Навчальна програма Internet of Things.

 

DevOps (методологія DevOps покликана оптимізувати процеси під час створення продукту та забезпечити якісну взаємодію між розробниками та кінцевими користувачами. DevOps-спеціаліст залучений до всіх етапів створення продукту, долучений до комунікації між розробниками, щоб оптимізувати час і продукт якнайшвидше потрапив до користувача)

  • НУ «Львівська Політехніка»: спеціальність «Інформаційні системи та технології». Навчальна програма DevOps&Project Management.

 

Читайте також: Як правильно написати мотиваційний лист для вступу у виш. Роз'яснення

Системи штучного інтелекту (Artificial Intelligence) (випускники стануть спеціалістами, який зможе вирішувати алгоритмічно складні задачі, аналізувати дані великих обсягів, розробляти алгоритми обробки відео, зображень або текстів, програмувати та керувати роботами. Реалізуватися можна у професіях: Big Data Architect (спеціаліст з проектування та організації великих даних); Data Scientist (спеціаліст з теорії та методів аналізу даних і процесів); Developer (розробник програмного забезпечення штучного інтелекту).

 

Software Engineering (фахівці Software Engineer можуть працювати з аналізом, специфікацією, кодуванням, тестуванням, супроводом програмного забезпечення, циклом розробки ПЗ тощо)

  • ЛНУ ім. І. Франка: спеціальність «Інженерія програмного забезпечення». Навчальна програма Software Engineering.

 

HR Management в ІТ-компанії (випускники можуть реалізуватися в таких напрямках, як ІТ рекрутер, спеціаліст з побудови бренду роботодавця, фахівець з оцінювання та мотивації персоналу, спеціаліст з організації та проведення корпоративного навчання, HR Business Partner, People Partner, керівник HR відділу, HR директор, HR generalist – керує щоденними операціями кадрового офісу компанії, а також працює над кадровою політикою)

  • ЛНУ ім. І. Франка: спеціальність «Публічне управління та адміністрування». Навчальна програма HR Management.

 

IT Sales Management (спеціаліст ІT Sales Management займається продажем продуктів, які створює ІТ-компанія. Ця людина перебуває в постійній комунікації з клієнтами і супроводжує весь процес співпраці компанії та замовника. Звісно, IT Sales Manager багато часу приділяє на вивчення самого продукту та створення стратегії та комунікації з іншими відділами компанії)

  • ЛНУ ім. І.Франка: спеціальність «Системний аналіз». Навчальна програма IT Sales Management.

 

UI|UX дизайн (напрямок дозволяє працювати з різними типами дизайну: від оформлення презентацій до ілюстрацій. Такі фахівці знають тонкощі роботи із брендингом, айдентикою. Також студенти програми вчитимуться працювати з користувацькими дослідженнями)

  • Львівська Національна Академія Мистецтв: спеціальність «Графічний дизайн». Навчальна програма Графічний дизайн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!