Герої не вмирають. 5 переспівів «Плине кача по Тисині»

4688 0
20 лютого українці з сумом пригадують та відзначають річницю масових розстрілів на Майдані. Для нас пісня «Плине кача по Тисині» стала особливою, адже перетворилася на неофіційний гімн-реквієм тих жахливих подій. Tvoemisto.tv пропонує вам кілька переспівів цієї пісні.

Нині чи не кожен знає цю пісню: вона була у всіх на слуху під час Революції Гідності і не тільки. Її вважають українською лемківською, за іншими даними – закарпатською тужливою народною піснею. Найвідомішою зараз є версія від «Піккардійської терції», хоча раніше її виконували й інші гурти та хорові колективи.

Читайте також: 7 цікавих фактів про пісню «Плине кача по Тисині»

Саме під супровід цієї пісні відбувалося поховання загиблих активістів Євромайдану, котрі увійшли в історію як «Небесна сотня». Так само вона проводжає загиблих в останню путь і понині – тепер вже воїнів, що полягли на Сході України.

Пропонуємо вам неофіційний кліп та п'ять варіантів виконання пісні «Плине кача по Тисині».

 

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!