Київ

Третина столичних водіїв не платить за паркування

652 0
Причини цьому — недостатня кількість інспекторів
ФОТО: ТВОЄ МІСТО

ФОТО: ТВОЄ МІСТО

Мінімум третина столичних водіїв не платить за паркування. Про це повідомили в громадській організації «Пасажири Києва» з посиланням на дані Інспекції.

Зазначається, що протягом вересня з 16 881 перевірок було виписано 6173 штрафів за несплачене паркування, у жовтні ця кількість зросла — на 18 267 перевірок припало 6929 штрафів.

«Тобто на кожні 10 авто на вуличних паркомісцях не менше 3-х це ті, які стоять без оплати за паркування. А насправді показник вищий, адже постанова виписується не одразу, а через 10 хв після першої перевірки, за час якої водій може встигнути оплатити паркування», — пояснюють транспортні експерти.

Вони переконані, що причини цьому — недостатня кількість інспекторів, тобто, низький ризик отримати штраф, і недостатня сума покарання водіїв. Зокрема штраф за неоплачене паркування в центрі Києва складає 350 грн (зі знижкою 50%), що дорівнює оплаті за 10 годинну стоянку.

«На жаль, щоб підвищувати культуру паркування серед водіїв і отримувати більше надходжень від паркування, у Києві катастрофічно не вистачає інспекторів з паркування. Це одна з причин того, що в центрі часто відбувається хаос із паркуванням та дуже важко знайти вільні паркомісця», — наголошують "Пасажири Києва".

Транспортні експерти просять столичну владу збільшити кількість інспекторів і зробити перевірки системними по всьому місту.

Нагадаємо, вілтку мер Києва Віталій Кличко звільнив очільника КП «Київтранспарксервіс» Євгенія Псьола через якого місто три місяці не отримувало коштів у бюджет. Загальні втрати через безкоштовне паркування сягнуло щонайменше 50 млн грн.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!