Третина українців, що легко перенесла Covid-19, взагалі не має антитіл

2440 0
Люди, які перенесли Covid-19 та потім вакцинувалися, мають у майже 2,5 рази нижчий ризик захворіти.
Фото: Freepek

Фото: Freepek

У третини з тих пацієнтів, які легко перенесли коронавірус, взагалі не виявили антитіл до вірусу. Водночас повний курс вакцинації у 100% випадків формує антитіла. Про це з посиланням на дослідження повідомив головний державний санітарний лікар та заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін під час брифінгу сьогодні, 21 грудня.

Окрім цього, люди, які перенесли Covid-19 та потім вакцинувалися, мають у майже 2,5 рази нижчий ризик захворіти, ніж ті, хто просто перехворів, але не отримав щеплення.

Читайте також: Що робити, коли в сім'ї підтвердили Covid-19, і чи можна розраховувати на безкоштовний ПЛР-тест

«Окремо хочу звернутися до людей, які вважають, що природній імунітет  внаслідок перенесеного коронавірусу захистить їх від Covid-19 надалі. Наголошую, що ризики залишаються надзвичайно великі. У той же час вакцинація – це керований спосіб сформувати імунітет до Covid-19 без наслідків для здоров’я», – каже він.

Нагадаємо, що дослідження, що показало б, якого рівня антитіл є достатньо для того, аби вберегтися від захворювання на коронавірус, немає. За бажанням людини вже після одного-двох місяців після перенесеної хвороби можна отримати щеплення.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!