Трьох Героїв із Львівщини посмертно нагородили Орденами «За мужність»

3071 0
Їх вручили родичам загиблих Героїв.
Умовне фото

Умовне фото

Трьох воїнів із Червоноградського району – Юрія Ліпкевича, Василя Осінчука та Володимира Вавричука – посмертно нагородили Орденами «За мужність» III ступеня. Їх вручили родичам загиблих Героїв під час засідання ceciї Лопатинської селищної ради. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Головні події доби:

Повітряна тривога. Один раз сирени сповіщали про повітряну тривогу у Львівській області – 28 квітня о 04:20. Була загроза повітряно-ракетного удару зі сторони Каспійського моря. На Львівщині усе спокійно, однак є загиблі та великі руйнування в Умані і Дніпрі. 

Інфраструктурних проєкти. З обласного бюджету скерували ще 1,1 млн грн на виконання Програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів у Львівській області, в межах якої у гуртожитках та будівлях, які не використовують, облаштовують умови для проживання ВПО. Після перемоги ці об'єкти будуть служити потребам громад.

Академічні степендії. 36 студентів Львівщини отримуватимуть академічні стипендії Кабінету міністрів та президента України. Їх призначають відмінникам за вагомі досягнення у навчальній та науковій роботі. 

Соціальний паспорт. У Золочівській громаді розробляють Соціальний паспорт та проводять оцінку потреб у соціальних послугах. Уже відбулось перше засідання робочої групи. Це роблять в межах проєкту «Підтримка спроможності системи соціального захисту населення щодо реєстрації внутрішньо переміщених осіб». Його реалізовує Благодійний фонд «Stabilization Support Services» за  підтримки Управління Верховного комісара ООН у справах біженців. Соціальний паспорт – це документ, який містить актуальну інформацію про ресурси та соціальні особливості громади. У ньому описані адміністративно-територіальний устрій, демографічний стан, рівень зайнятості й безробіття, інфраструктура, житлово-комунальне господарство, громадські та релігійні організації, місцеве самоврядування та бюджет, а також ризики, з якими стикаються мешканці громади.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!