Троє польських студентів заплатять по 8500 гривень за провокацію на Личаківському кладовищі

3000 0
Обвинувачені повністю визнали провину і розкаялися.
Фото: Духовна велич Львова

Фото: Духовна велич Львова

Троє польських студентів, що намагалися запалити фаєри на могилах польських військових поховань на Личаківському кладовищі, заплатять по 8500 гривень штрафу. Відповідне рішення сьогодні, 30 листопада виніс Личаківський районний суд Львова.

Під час розгляду справи, польські студенти повністю визнали свою провину та, як йдеться у рішенні суду, щиро розкаялись.

На покарання у 8500 гривень штрафу також повпливали важкість вчиненого злочину, дані про особу винних та відсутність обставин, що обтяжують провину.Усі троє є студентами 4 курсу.

Читайте також: СБУ ідентифікувала польських фанатів, що палили фаєри на цвинтарі орлят у Львові

«Об’єктивно з’ясувавши всі обставини справи, суд погодився з позицією прокурора та на підставі ст.69 Кримінального кодексу України визнав за можливе перейти до більш м'якого виду основного покарання, не зазначеного в санкції статті. Призначити покарання у виді штрафу просила і сторона захисту», – йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що вирок суду законної сили щн не набрав та впродовж тридцяти днів з дня його проголошення може бути оскаржений у Львівському апеляційному суді.

Читайте також: Затриманого за провокацію на Личаківському цвинтарі оштрафували на 85 грн

Нагадаємо, що троє польських студентів, віком 22, 24 та 26 років 22 листопада намагалися запалити фаєри на могилах польських військових поховань на Личаківському кладовищі. Про цю акцію вони не попереджали адміністрацію музею «Личаківський цвинтар». Поляків спочатку схопила охорона кладовища, а потім на виклик приїхали також поліція та СБУ.

Андрій Костюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!