Яким буде маршрут тролейбуса №23, що запустять на Хуторівку

7843 0
Тролейбус змінить маршрут наступного місяця.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Із другої половини жовтня тролейбус №23 поїде не до автовокзалу, що на Стрийській, а на Хуторівку. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також: Тролейбус через Хуторівку запустять наступного місяця

Оновлений маршрут, за його словами, виглядатиме так: Ряшівська – Виговського – Володимира Великого – Тролейбусна – Наукова. Далі замість того, щоб повертати на Стрийську, поїде прямо на Хуторівку. А у зворотному напрямку: Хуторівка – Стрийська – Рубчака – Тролейбусна – Володимира Великого – Виговського – Патона – Ряшівська.

Тим, хто добирався тролейбусом з Ряшівської до автовокзалу, Орест Олеськів радить пересідати на 22-й або 25-й тролейбуси, купуючи пересадкові квитки. 

«Із Ряшівської можна буде їхати тролейбусом №23, а на перехресті Наукова-Стрийська пересісти на 22-й або 25-й тролейбуси. Для львів’ян доступні пересадкові квитки, які коштують 8 грн. Їх можна купити в електронному вигляді через різні сервіси, SMS або в терміналах, які розташовані на зупинках. Пересадковий квиток діє упродовж 90 хвилин з безкінечною можливістю пересадок з одного електротранспорту на інший», – каже він.

Протяжність тролейбусу №23 зараз і з жовтня залишиться майже однаковою і затримок графіку не повинно бути, продовжує Орест Олеськів. Рух по Хуторівці буде навіть швидший, ніж по Стрийській, адже готують окрему смугу для громадського транспорту.

Скільки саме тролейбусів курсуватиме на оновленому маршруті, залежатиме від попиту. Зараз на маршруті №23 курсує 5 тролейбусів.

Із наступного року шлях тролейбусу №23 подовжать до вул. Вернадського, кінцевої трамвая №8.

Читайте також: Які вулиці закриті для проїзду у Львові. Перелік

Нагадаємо, про прокладення нової тролейбусної лінії на вулицю Хуторівку говорили кілька років. Її проєктуванням обіцяли зайнятися після завершення будівництва нового з’їзду з Сихівського моста, втім цей процес кілька разів відкладали.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!