Київ

ТРЦ «Магелан» у Києві не змогли продати з тринадцятої спроби

1334 0
Торги мали відбутися у середу, 12 квітня, але цього не сталося.
Фото: РАУ

Фото: РАУ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб втринадцяте не зміг продати столичний ТРЦ "Магелан". Про це свідчать дані системи Prozorro.

Даних про проведення нових торгів наразі немає.

ФГВФО планував провести торги з продажу активів "МР Банку" - колишньої дочки російського “Сбербанку”, одним лотом, у який входили:

  • ТРЦ "Магелан" площею понад 28,5 тис.кв.м, що розташований у Києві, на проспекті Академіка Глушкова;
  • права вимоги за двома кредитними договорами, що укладені з юридичною особою, та дебіторська заборгованість;
  • майновий комплекс, площею понад 13 тис кв.м, що знаходиться у с. Крупець Хмельницької області.

 

Стартова ціна лота становила понад 791 млн грн, однак охочих так і не знайшлося.

У жовтні минулого року Фонд гарантування виставляв на продаж права вимоги за виданими "МР Банком" (колишній "Сбєрбанк") кредитами, у заставі за якими серед іншого майна був ТРЦ "Магелан", зі стартовою ціною 3,16 млрд грн. Однак тоді покупців на актив також не знайшлося.

Як повідомляв Mind.ua, борг девелоперської компанії перед банком становив $68 млн, що значно перевищує ринкову вартість активу. Отже продати ТРЦ за $77 млн (тобто $2700 за квадратний метр), ще й під час війни, як цього прагне ФГВ – нереально. Якщо покупець, який на таку суму погодиться, не знайдеться, в подальшому ТРЦ Магелан все ж можуть виставити як окремий лот на аукціон.

Зазначимо, ТРЦ Магелан було побудовано бізнесменом Анатолієм Юркевичем у 2004 році. Компанія «Край Проперті» відкрила дві кредитні лінії на суму $56,2 млн у колишньому Сбербанку, але 2017-го не змогла повернути гроші. А вже 2018 року ТРЦ перейшов до активів банку. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну МР Банк (як дочірній банк російського Сбербанку) було позбавлено ліцензії, а реалізацію його майна тепер здійснює Фонд гарантування вкладів. Початкова ціна реалізації лота № G18N021304 – 3,163 млрд грн (близько $77 млн). 

ТЕГИ: ТРЦ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!