Київ

Три десятки "шахедів" і ракет. Наслідки російської атаки в Києві та області

355 0
Силам ППО вдалось знищити всі цілі над Києвом та областю, але внаслідок падіння уламків збитих ракет виникли пожежі

В результаті російської нічної атаки ракетами та "Шахедами" в ніч проти 12 червня є пошкодження  у двох районах Київщини. Про це повідомляє КОВА.

Влучань в об’єкти житлової чи критичної інфраструктури Київщини не зафіксовано.

Водночас, станом на 7:00 через падіння уламків зафіксовано пошкодження низки обʼєктів в двох районах області. Зокрема, в одному з районів сталася пожежа на промисловому обʼєкті. До ліквідації пожежі залучені пожежно-рятувальні підрозділи Київської області, міста Києва, Укрзалізниці. Всього залучено понад 105 осіб та 30 одиниць техніки.

Через падіння уламків також пошкоджено приватний будинок, АЗС, гараж.

В іншому районі – загорілося складське приміщення.

Внаслідок падіння уламків одна людина отримала поранення – різану рану ноги. Медичну допомогу надано на місці. Від госпіталізації постраждалий відмовився.

Київська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Як повідомляє КМВА, противник випустив крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55 із бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС. Ці ракети заходили на Київ з південного напрямку кількома хвилями. Практично одночасно з ракетами на столицю з того самого південного напрямку рухалися ударні БПЛА. 

За попередніми даними, в небі над столицею також була збита балістична ракета.

Повітряна тривога в Києві тривала майже 2 години.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що було знищено 29 повітряних цілей, які РФ запустила вночі по Україні. З них 24 "Шахеди" і 5 ракет, у тому числі аеробалістична ракета "Кинджал". Загалом росія випустила по Україні 30 "шахедів" і ракет.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!