Три мобільні оператори підтвердили запуск послуги перенесення номера у травні

2196 0
Змінити оператора можна буде не частіше, ніж раз на 30 днів.
Фото: Вголос

Фото: Вголос

Vodafone, «Київстар» та Lifecell підтвердили запуск послуги збереження номера телефону при зміні мобільного оператора. Про це повідомляють на сайтах компаній зв’язку.

Читайте також: Високий стандарт. Що таке 4G і що треба, аби ним користуватися

Зокрема, повноцінно послуга має запрацювати з 1 травня. Змінити оператора можна буде в магазинах зв’язку відповідного оператора, але не частіше, ніж раз на 30 днів.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв’язку та інформатизації, зобов’язала абонентів, які користуються передплаченими послугами зв'язку, реєструватися в оператора, від якого вони переносять номер, надавши документ, що посвідчує особу. Ці дії можна буде виконати онлайн на сайті оператора. Перед з'єднанням вмикатимуть голосове повідомлення, аби абонент знав, що телефонує на перенесений номер.

Читайте також: В Україні назвали дати запуску послуги перенесення номера телефону при зміні оператора

Нагадаємо, раніше дату впровадження послуги збереження номеру телефону після зміни мобільного оператора неодноразово переносили. Перший тендер на поставку обладнання та таких послуг провели у 2015 році, але тоді закупівля так і не відбулася. Повторні торги оголосили у 2016 році, але і вони не запустили процес впровадження послуги. За останньою інформацією, послуга мала запрацювати з 1 лютого наступного року.

Послуга має назву MNP (англ. Mobile number portability). Вперше її запустили у 1999 у Великій Британії, Нідерландах та Гонконгу. На початку 2000-х більшість країн Європи вже користувалася такою послугою. А у деяких країнах пострадянського простору, наприклад, у Вірменії, Молдові чи Айзербайджані, MNP працює вже декілька років. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!