Три виставки у Львові, які варто відвідати

3360 0
Tvoemisto.tv підготувало ТОП-3 виставки, які варто відвідати у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

«Феномен Марії Примаченко»

В експозиційних залах другого поверху «Палацу Потоцьких» у Львові відкрили виставку «Феномен Марії Примаченко».  На виставці представлено 51 твір зі збірки полотен Запорізького обласного художнього музею.

«Дім художниці ‒ село Болотня на Поліссі, якому не було кінця: у кожному дереві чи краплі дощу вона бачила Україну, чула далекі голоси Народу, пісні, яких не знала, запахи трав, які ростуть у далеких краях. Вона малювала екзотичних тварин, бо знала, їм буде добре тут і нам буде добре тут. Майстриня приносила цілісінький світ у свої роботи, так її Дім ставав Світом», ‒ повідомили у Львівській галереї мистецтв.

Виставка триватиме до 31 грудня 2023 року. 

«Картини, що оживають»

У Львові  вул. Личаківська, 8, у музеї у темряві «Третя після опівночі» триває виставка «Картини, що оживають», на якій представлені видатні шедеври живопису.  

Виставку «Картини, що оживають» проводять незрячі гіди і вона складається з двох частин: експозиції в темряві та активностей при світлі після екскурсії. Досвід у темряві буде доповнюватись тематичними звуками та елементами з картин, що допоможуть більше зануритися в атмосферу, яку зобразили митці. Серед робіт: «Мона Ліза» Леонардо да Вінчі; «Водяні лілії» Клода Моне; «Звір» Марії Примаченко; «Соняшники» Ван Гога; «Портрет Аделі Блох-Бауер I» Густава Клімта та інші. Виставка доступна безоплатно до 31.10 за умови обовʼязкового попереднього бронювання. 

Виставка польських митців

Цьогоріч відбудеться десятий Конкурс «Індекс імені Маріуша Казани». Заплановані заходи відбудуться у Галереї Львівської національної академії мистецтв з 20 по 22 жовтня.

Традиційно конкурс супроводжують виставки польської графіки, широко презентуючи творчі пошуки професорсько-викладацького складу партнерських навчальних закладів.

Програма:

  • 20 жовтня о 18.00 відбудеться виставка конкурсантів 10-го конкурсу та лауреата ІХ едиції Йончі Савенка;

  • 22 жовтня о 14.00 ректорові Академії образотворчого мистецтва у Варшаві проф. Блафею Остою Льніскому урочисту нададуть звання Doctor Honoris Cause Львівської національної академії мистецтв в укритті ЛНАМ;

  • 22 жовтня о 17.00 пройде виставка графіки «Зображення природи» Блажея Остоя Льніского та «Curiosity» Аґнєшки Цєслінської у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!