Три виставки у Львові, які варто відвідати

1089 0
Tvoemisto.tv підготувало перелік виставок, які варто відвідати у Львові.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

«Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми» 

У Львові в Jam Factory Art Center, що на вул. Хмельницького 124 триває виставка українського мистецтва. 

Виставка «Наші роки, наші слова, наші втрати, наші пошуки, наші ми» побудована на зв’язках між двома напрямками поглядів: один з них веде назад, до творів мистецтва, що були створені до вторгнення 2022 року, тоді як другий – зустрічається з іншими поглядами сьогоднішнього дня.

Відвідати виставку можна з вівторка по п’ятницю з 12:00 до 20:00. У суботу і неділю з 11:00 до 20:00. Вартість – 150 грн, пільговий квиток – 75 грн. Виставка триватиме до – 10 березня 2024 року. 

«Український плакат у Львові»

У Палаці мистецтв відкрили всеукраїнську виставку «Український плакат у Львові».

Основна тема виставки – війна. Серед плакатів роботи відомих художників із Харкова, Дніпра, Ужгорода, Львова та інших міст України. Учасники виставки – професійні художники, студенти та викладачі мистецьких навчальних закладів України. Експозиція плакатів розміщена на другому поверсі Палацу мистецтв. 

Вартість квитка – 100 грн, пільговий – 50 грн, для військових – безкоштовно. Виставка триватиме до 1 грудня. Її можна відвідати з вівторка по неділю з 11:00 до 17:30. 

«Національна ідентичність у графічних творах Бартоломео Пінеллі»

Із 19 листопада до 31 грудня в малих виставкових залах Палацу Лозинського, що на вул Стефаника, 3 експонуватиметься виставка «Національна ідентичність у графічних творах Бартоломео Пінеллі». 

На виставці відомого італійського художника Бартоломео Пінеллі представлять цикл робіт, виконаних у техніці офорту та акварелі. Починаючи з другої половини XVIII ст. у Європі набули популярності альбоми гравюр із побутовими сценами, де представлені народні типажі. Особливу увагу приділив автор відтворенню національного одягу, що різнився зважаючи на регіон. Твори Б. Пінеллі відображають культурну специфіку центральної та південної Італії, фіксують історію та віддзеркалюють народні звичаї.

Відвідати виставку можна у суботу і неділю з 11:00 до 16:30. 

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!