Київ

Трипільська ТЕС знищена, бо на ній закінчилися ракети ППО, – Зеленський

420 0
Сили ППО збили 7 з 11 ракет, які летіли на електростанцію, на решту не вистачило ракет

Президент Володимир Зеленський розповів, що росіяни зуміли знищити Трипільську ТЕС, оскільки в України повністю закінчились ракети на комплексах ППО, які захищали станцію на тлі браку допомоги від союзників. Про це Зеленський сказав в інтерв’ю PBS.

Зеленський коментував спільний захист Ізраїлю союзниками, які минулими вихідними відбили іранську атаку. За словами президента, Ізраїль сам не зміг би захиститись від такого масованого удару з іранської сторони. 

«Було застосовано багато всього, чого не вистачає Україні… Це дійсно демонстрація того, що таке союзники не на папері, а в небі», – сказав президент, додавши, що Україна захищає небо самостійно. 

Він підкреслив, що союзники дають Україні ту чи іншу техніку, але «з нею у нас дефіцит».

«Я вам наведу один приклад дуже простий – на Трипільській станції, а від неї залежить світло у київському регіоні. Летіли 11 ракет. Перші 7 ми знищили, 4 знищили Трипілля. Чому? Тому що було ракет нуль. У нас закінчились всі ракети, які захищали Трипілля», – розповів президент.

Нагадаємо, у ніч проти 11 квітня росіяни повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію на Київщині. 

Голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота заявив, що станцію можливо відновити за допомогою міжнародних партнерів, але без достатньої кількості ракет для протиповітряної оборони — це буде марна справа.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!