Центром Львова пройшла хода звіздарів. Фото

1865 1
Головним символом цьогорічного фестивалю стала Яворівська звізда.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

У центрі Львова пройшла традиційна різдвяна хода звіздарів, яку започаткували в Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Головним символом цьогорічного фестивалю стала Яворівська звізда. Вона восьмипроменева, орнаментована характерним розписом. У центрі звізди – шопка зі Святим Сімейством. Немовля Ісус лежить не у традиційних для іконографії яслах, а у яворівському возику. В композиції звізди також присутній місяць, що символізує не тільки небесне світило, а й календарний місяць січень, на поверхні якого розташовані три тарілки зі зображенням атрибутів трьох основних празників різдвяного циклу: підсвічник – Різдво Христове, два хліби – празник Святого Василя та Маланки, глечик з водою – Водохреще.

Створив цьогорічну звізду народний майстер декоративно-прикладного мистецтва України, художник, різьбяр Василь Яремин. 


Читайте також:
8 Січня, 2020 14:17
... чого б не походити i не позвiздiти, коли такi лохи як я працюють i платять податки на пенсii звiздарям...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!