Цієї ночі львів’яни зможуть спостерігати метеорний потік Драконіди

2307 0
Його можна буде побачити за безхмарної погоди.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

У ніч із 8 на 9 жовтня у північній півкулі можна буде спостерігати пік метеорного потоку Драконіди. Про це пише Meteoprog

Метеорний потік триває від початку жовтня, але його пік очікують у ніч на 9 жовтня. Як розповіли Tvoemisto.tv у загальноміській станції спостережень у Брюховичах, це не найяскравіший метеорний потік, як от Персеїди чи Гемініди, але його можна спостерігати неозброєним оком за безхмарної погоди та у темному місці, куди не потрапляє місячне світло. Побачити метеори можна між 4:00 та 5:00.

Потік має цю назву через те, що наближається до Землі з боку сузір'я Дракона. До нього входять дрібні частинки, що відкололися від комети Джакобіні Ціннера, яку відкрили понад 100 років тому. Метеори, розлітаються зі швидкістю близько 20 км/с та набувають яскраво-жовтого, іноді червоного відтінку.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!