Ціна свободи. У Львові до Дня Незалежності випустили нову двомовну газету

2278 0
Це вже десяте спеціальне друковане видання медіа-хабу «Твоє місто» і четверте двомовне: українською та англійською. Примірники газети можна знайти у готелях, кафе та ресторанах Львова і Києва.

Tvoemisto.tv випустило газету українською та англійською мовами, у якій розповідаємо у доступній і лаконічній формі про  31 рік Незалежності України, півроку героїчного спротиву українського народу і захисників, як нам стати модерною державою та інші не менш важливі контексти. 

Це вже десяте друковане видання медіа-хабу, і четверте українською та англійською мовами. У ньому українські мислителі розмірковують про війну українців за Незалежність, унікальність української мови, як нам стати модерною державою та як українці допомагають спільній перемозі. Серед них – лідер першої опозиційної фракції УРСР, депутат чотирьох скликань та керівник Українського інституту національної пам'яті Ігор Юхновський, батько Артемія Димида, який героїчно загинув на війні, отець Михайло Димид, історик та публіцист Ярослав Грицак, а також письменник і науковець Андрій Содомора

Читайте також: «Усі держави закріплювали незалежність у війні», – Ігор Юхновський

Ігор Юхновський розповідає про те, що боротьба українців є святою, як україна політично зростала і що нам потрібно для зрілості, самоусвідомлення та виховання еліт. 

«Проти рф постало усе цивілізоване людство. Вважаю, що наша боротьба є святою: ми захищаємо свої родини, свою землю», – зазначив він. 

Історик Ярослав Грицак каже, що нас відпустили у 1991 році, бо вважали неповноцінними. Ми маємо тяжку історію: православну цивілізацію, російську імперію, комунізм, і з цього треба робити стратегію і далі йти вибоїстим шляхом з класичними проблемами молодої демократичної держави. 

Також у газеті можна побачити короткі історії із відеопроєкту Тvoemisto.tv «На першій лінії» про тих, хто допомагає українцям перемогти у цій війні – на передовій чи в тилу.

Зазначимо, двомовна газета – українською та англійською мовами, вийшла тиражем у 3 тисячі примірників. Її можна знайти у готелях, ресторанах та кав`ярнях Львова та Києва. 

Нагадаємо, що раніше, з початком повномасштабної війни росії проти України, медіа-хаб «Твоє місто» запустив спепроєкт для іноземних медіа Strong Ukraine, який допомогає іноземцям глибше зрозуміти Україну, її прагнення до свободи і незалежності, а також розкриває контексти російсько-української війни та контексти нашої країни. Більше про проєкт Strong Ukraine можна прочитати тут. Також додамо, що вперше Tvoemisto.tv випустило друковане видання у квітні 2020 року. Відтоді друком вийшли вже 9 випусків «Твого міста».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!