Україна

Ціни на пальне в Україні можуть зрости ще більше

611 0
До 2028 року акциз на бензин буде становити 359 євро за 1000 літрів.
Фото умовне / Erik Mclean

Фото умовне / Erik Mclean

Уряд запропонував поступове підвищення акцизу на пальне до 2028 року. Таким чином ставки акцизного податку наблизяться до мінімального рівня, встановленого в ЄС. Про це повідомили в Міністерстві фінансів України.

Перегляд акцизів обумовлено необхідністю наближення національного законодавства до законодавства Європейського Союзу, що є наразі актуальним з огляду на отримання Україною статусу країни-кандидатки на членство у ЄС.

Відповідно до ухваленого рішення, до 2028 року акциз на бензин буде становити 359 євро за 1000 літрів, на дизпаливо – 330 євро за 1000 літрів, скраплений газ – 70 євро за 1000 літрів. 

Впровадження положень законопроєкту дозволить забезпечити додаткові надходження до держбюджету у другому півріччі 2024 року:

  • від операцій з реалізації пального  – на 1,6 млрд грн у середньому за місяць. З них 1,3 млрд грн від акцизного податку та 292 млн грн від податку на додану вартість;

  •  від операцій з реалізації проміжних продуктів – на 4,5 млн грн за місяць від акцизного податку (розрахунок зроблено з огляду на обсяги реалізації, передбачені у Державному бюджеті України на 2024 рік).

Нагадаємо, що у Львівській області та Україні продовжують рости ціни на пальне. Зокрема, середня ціна на А-95 в Україні зросла на 1,11 гривню. Ціни на Львівщині дивіться у новині.

_____________________________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!