Київ

Цього року в Києві проведуть громадські слухання щодо проєкту Генплану, - Оленич

800 0
Слухання мали пройти рік тому, але на заваді став початок повномасштабної війни.
Петро Оленич. Фото: КМДА

Петро Оленич. Фото: КМДА

У 2023 році запустять громадські слухання щодо проєкту нового Генплану Києва. Про це розповів заступник міського голови Києва Віталія Кличка Петро Оленич в інтерв’ю Економічній правді .

«Містобудівну документацію має розробляти комунальна установа, бо це стратегія розвитку міста. Я не бачу проблеми, коли міська влада за кошти бюджету фінансує розробку містобудівної документації. У такому випадку там будуть враховані побажання громади, а не замовника. Зараз отримуємо всі ввідні щодо зміни генерального плану та активізуємо роботу щодо зонінгу. Зонінг вирішить багато питань. Детальні плани будуть потрібні, але для нових мікрорайонів», – відповів Оленич на питання про те, що Київ п’ятий рік не може ухвалити новий Генплан.

На твердження, що навіть до великої війни і до пандемії проєкт Генплану не виносився на громадські слухання, заступник Кличка відповів:

«Це і була причина зміни керівника (Інституту Генерального плану – ред.). Він кожного разу рапортував, що все готово, але не міг винести документ на обговорення. Новий виконуючий обов’язки зібрав усі документи і передав їх на розгляд, справа зрушила з місця. На 25 лютого 2022 року була запланована публікація про громадські слухання. Скасували. Місяць тому повернулися».

Він додав, що у зв'язку із війною змінилися вимоги до пожежних станцій, об’єктів укріплення, тому зараз усе корегують і погоджують з центральними органами і в 2023 році запустять громадські слухання.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!