В Україні запрацює Фонд енергоефективності

1423 0
Із Фонду виділятимуть кошти на відшкодування вартості заходів із енергоефективності фізичним та юридичним особам.
фото: bereznyaki.org

фото: bereznyaki.org

В Україні цього року починає роботу Фонд енергоефективності. Про це інформує Урядовий портал. 

Робота Фонду регламентується законодавством України, а його бюджет формується за рахунок коштів Державного бюджету і, як очікується, коштів від міжнародних партнерів України. За словами прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, запуск Фонду має започаткувати масштабні зміни у галузі комунального господарства . 

Читайте також: В Україні запрацював Дорожній фонд

Фонд надаватиме кошти для реалізації проектів термомодернізації, вровадження ефективних систем моніторингу та управління, встановлення ефективних опалювальних та охолоджувальних систем та обладнання, а також заміну наявних систем та обладнання на більш ефективне. Формою надання коштів стане часткове відшкодування вартості заходів із енергоефективності фізичним та юридичним особам.

«Ми виділяємо в цілому 2 млрд грн, із яких 400 млн грн – це "теплі кредити", а 1,6 млрд грн – це масштабні проекти енергомодернізації. Ми також очікуємо на надходження коштів від наших європейських партнерів. Є рішення про виділення 100 млн євро, це приблизно 3 млрд грн. Цей транш буде розділений на декілька періодів» – повідомив Володимир Гройсман.

За прогнозами Уряду, за 3-5 років роботи Фонду енергоефективності щорічна економія газу за рахунок ефективного використання палива становитиме не менше 1,5 млрд кубометрів, при цьому запуск нових виробництв на основі новітніх технологій дозволить створити додатково близько 75 тис. нових робочих місць.

Нагадаємо, створення Фонду енергоефективності зініціювали ще наприкінці 2016 року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!