Цьогоріч в ПЦУ та УГКЦ не буде Петрівського посту

628 0
Петрівського посту не буде внаслідок переходу на новий календар.
Фото умовне/ Вечірній Київ

Фото умовне/ Вечірній Київ

Через перехід на новий календар зі збереженням старої Пасхалії цьогоріч в Православній церкві Україні та Українській греко-католицькій церкві не буде Петрівського посту. Про це повідомляє RISU. 

«Відповідно до Пасхалії, цього року Вознесіння Господнє святкуватимуть 13 червня, П՚ятидесятницю 23 червня, а піст Петрівка мав би починатися тиждень пізніше, тобто 1 липня, і тривати до свята апостолів Петра і Павла», – вказують у виданні. 

Відтак, за новим календарем святих апостолів Петра і Павла відзначають 29 червня, тому Петрівський піст випадає загалом. 

Попри це, для всіх бажаючих поститися у ПЦУ пропонують робити це після свята – з 1 по 5 липня. Натомість греко-католики, які повністю перейшли на Григоріанський календар, мають тривалий піст Петрівку від 3 по 28 червня.

Нагадаємо, 24 травня, Православна церква України провела Архиєрейський собор, який затвердив її перехід на новоюліанський календар Як зміняться дати святкування нерухомих свят, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!