Ця окупація тимчасова. Зеленський закликав українців йти у наступ і виганяти росіян

2101 0
Він наголосив, що українці не відступають, не здаються, не зупиняють свого спротиву, а кричать окупантам: іди додому.
Володимир Зеленський (Фото:REUTERS/Umit Bektas)

Володимир Зеленський (Фото:REUTERS/Umit Bektas)

Президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні до українців закликав їх переходити у наступ, боротися і проганяти окупанта з української землі.

Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні український народ перебуває на висоті свого духу, на максимумі можливостей. Кожен військовий, лікар, пожежник, підприємець, програмість чи доброволець тримає лінію оборони і тримає удар. 

«Херсон. Мелітополь. Бердянськ. Конотоп. Реальність усіх міст і містечок, сільських громад, які щоденно виганяють окупантів. Своєю рішучістю. Своєю єдністю. Площа Свободи у Херсоні – це вся Україна. Вулиці Конотопа, де місцеві кричать на окупантів, – це Україна. Це особливий героїзм – протестувати, коли твоє місто окуповане. Хай і тимчасово. Коли не маєш зброї, а тобі відповідають пострілами. І ти не біжиш. Коли не маєш броні, а на тебе їде БТР. І ти не відходиш. Саме тому окупація – тимчасово! Вона штучна!», – говорить президент.

Він наголосив, що українці не відступають, не здаються, не зупиняють свого спротиву, а кричать окупантам: іди додому. 

«Відтісняють їх із нашої території. Перекривають їм дороги. Кожен метр нашої української землі, відвойований протестом і приниженням окупантів, це крок вперед – до перемоги для всієї нашої держави. Це шанс на життя. Українці! В усіх наших містах, містах України, куди зайшов ворог, відчуйте це. Переходьте у наступ! Потрібно йти на вулицю! Виходьте! Потрібно боротись!», – заявив президент.

Він також закликав мешканців ОРДЛО боротися разом з народом України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!