Політична реклама

Цибулю продають майже задарма

1036 0
Надлишок цибулі в фермерських господарствах України призвів до чергового рекордного зниження цін на споживчих ринках.

Ціни на українську цибулю сьогодні у рідкісних випадках піднімаються вище 1,2 грн/кг, а їх мінімальний поріг уже опустився до 0,8 грн/кг. Для порівняння, минулого року ціни варіювалися в діапазоні 1,6-2 грн/кг, щоправда тоді саме з середини вересня ціна почала знижуватися і потім вже не піднімалася до самого закінчення сезону.

При цьому збір цибулі уже йде повним ходом у багатьох господарствах і виробники, за великим рахунком, не знають, що робити з урожаєм: реалізувати за поточними низькими цінами або закласти на зберігання в надії на те, що до зими продукція подорожчає.

Водночас багато фермерів уже зараз прекрасно розуміє те, що частина зібраної ними цибулі через проблеми з якістю тривалому зберіганню не підлягає і продавати цю продукцію потрібно якнайшвидше.

Додамо, що з вересня ціни на оліюовочі, молочні товари та м‘ясо навпаки зростуть.

Джерело: Гал Інфо

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!