Цієї ночі українці перейдуть на літній час. Куди переводити стрілки

5226 0
Перехід на літній час в Україні традиційно відбудеться в останню неділю березня.
Фото: Pixabay

Фото: Pixabay

У ніч із 26 на 27 березня рівно о 3.00 год Україна офіційно перейде на літній час. Стрілки переведуть на одну годину вперед.

Годинники на літній час традиційно переводять в останню неділю першого місяця весни.

Читайте також: Як контролювати рівень стресу в організмі. Пояснення від Центру громадського здоров'я

Зараз більшість гаджетів роблять це автоматично. Тож зранку залишиться тільки перевірити, чи всі девайси змінили час на літній. І перевести механічні годинники, якщо такі є.

Перевід годинника – це стрес для організму, особливо коли йдеться про перехід на літній час. Адже в людини збивається звичний графік життя, а через війну та бойові дії усе це ще більше може додати дратівливості, сонливості та слабкості.

Нагадаємо, що згідно з постановою Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України», час переводиться двічі на рік: на літній – в останню неділю березня о 03:00 на 1 годину вперед; на зимовий – в останню неділю жовтня о 04:00 на 1 годину назад. Таку практику вперше ввели прагматичні англійці з метою економії електроенергії. Розподіляти час на літній і зимовий в Україні почали в 1981 році, а в 1996 законодавчо регламентували цей процес.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!