Туреччина відкриє генконсульство у Львові

1260 0
Україна також підписала з Туреччиною договір про зону вільної торгівлі.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Туреччина відкриє у Львові та Харкові свої генеральні консульства. Про це стало відомо після переговорів із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, передає Українська правда.

«Ми вітаємо намір Турецької сторони посилити свою дипломатичну присутність та відкрити генеральні консульства в Харкові та у Львові», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що сьогодні, 3 лютого, Україна та Туреччина підписали угоду угоду про створення зони вільної торгівлі. Угоду підписали прем'єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш. Туреччина значно розширює сектори, у яких українські компанії зможуть працювати на постійній основі, а Україна заохочує турецькі підприємства працювати у себе. Угода може дати щороку зростання 2% до ВВП.

Читайте також: Біля генконсульства Польщі у Львова встановлять пост охорони

Основа угоди про ЗВТ полягає в обнуленні мит на 10 337 товарних позиціій, або 95% всіх товарів на експорт. Ще на 1347 будуть існувати товарні квоти або зменшення мит. Крім того, обидві країни гарантують для компаній вільний та недискримінаційний доступ до свого ринку послуг. 

Зазначимо, що торік товарообіг з країною становив понад 7 млрд дол. З них український експорт сягнув 4,1 млрд доларів, а імпорт – 3,2 млрд доларів. Експорт на 80% складається з металів і зернових.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!