Туреччина скасує вимогу ПЛР-тесту для туристів з України

1996 0
Водночас туристи мають заповнити спеціальну форму перед вильотом. У ній необхідно вказати свої паспортні дані, рейс і місце проживання в Туреччині.
Фото: More turiv

Фото: More turiv

З 15 травня громадяни України зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тесту. Про це повідомили в аеропорту «Бориспіль».

Читайте також: Літо 2021. Куди львів'яни зможуть полетіти на відпочинок

Водночас туристи мають заповнити спеціальну форму перед вильотом. У ній необхідно вказати свої паспортні дані, рейс і місце проживання в Туреччині.

Після заповнення даних система генерує Hes-код, який необхідно пред'являти в готелях, місцях громадського харчування, торгових центрах і транспорті. За допомогою Hes-коду влада контролює, чи мала людина контакт з хворим на коронавірусну інфекцію, і якщо це сталося – інформує туриста. Електронну форму можна заповнити за посиланням.

За 72 години до прильоту до Туреччини пасажири повинні:

  • роздрукувати заповнену анкету або завантажити на пристрій (смартфон, планшет тощо);
  • пред'явити роздруковану анкету або завантажену анкету на мобільному пристрої співробітнику авіакомпанії в аеропорту вильоту.

Без анкети у посадці на борт літака українцям відмовлять.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Перевірити актуальний режим в’їзду та транзиту для громадян України у будь-якій країні світу можна на інтерактивній карті.

 


 
 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!