Портрет львівського туриста. Хто сюди їде і з яких областей найбільше

2852 0
На рідзвяні свята 6-9 січня заповненість у готелях Львова фіксують на рівні 39-40%.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Протягом 2022 року та у перші дні 2023 у Львові переважає внутрішній турист: відвідати місто приїжджають люди із східних та центральних областей України. Про це в коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління туризму ЛМР Христина Лебедь.

За її словами, 25-26 грудня 2022 року львівські готелі були заповненими лише на 41%, на Новий рік цей відсоток був вищим – 51-52%. Зараз, на рідзвяні свята 6-9 січня, заповненість у готелях фіксують на рівні 39-40%. Христина Лебедь зазначає, що туристи дуже хаотично і за короткі терміни планують та бронюють подорожі, будь-яка додаткова тривога чи масові атаки впливають на скасування бронювань або зміну маршрутів. Основним викликом для всього туристичного сектору наразі є гнучкість і вміння швидко реагувати на зміни. 

Читайте також: Наукові туристи. Як Львів заробляє на конференціях

«Люди приїжджали перезарядитися і відпочити. Найбільше гостей було із Києва, Одеси, Харкова та Дніпра. Тієї кількості іноземних туристів, до якої ми звикли, зараз, звісно ж, немає через війну. Однак у Львові є 1-2% туристів, які приїжджають до нашого міста з волонтерською або дипломатичною місією. Це люди з Польщі, США, Великої Британії, Туреччини», – зазначила вона.

Керівниця управління туризму ЛМР додала, що Львів є транзитним містом для багатьох гостей, які повертаються з-за кордону додому або виїжджають. Тут вони зупиняються на кілька днів.

«Ми помічаємо, що на ці свята бронювання не є такими завчасними, як у попередні роки. Тепер люди планують за тиждень чи два. Однозначно, ці подорожі є короткотривалими – на 1-3 дні. Після цього люди їдуть далі чи повертаються додому», – пояснила Христина Лебедь.

Читайте також: Чи справді Львів стає секс-столицею для іноземців

Нагадаємо, що наприкінці грудня 2022 року в Україні стартував гірськолижний сезон 2022-2023 року. Tvoemisto.tv зʼясувало, як готувалися до нового сезону гірськолижні курорти та як вони планують працювати у випадку відсутності електроенергії.

 
Ірина Давосир
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!