Ексзаступник глави ОП Тимошенко тричі безплатно проживав у готелі в Винниках

1644 0
Кирило Тимошенко не зміг підтвердити факт оплати за проживання в готелі на понад 45 тисяч гривень.
КИРИЛО ТИМОШЕНКО. ФОТО: ОФІС ПРЕЗИДЕНТА

КИРИЛО ТИМОШЕНКО. ФОТО: ОФІС ПРЕЗИДЕНТА

НАЗК направило в суд протокол про адміністративні правопорушення ексзаступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка. Він використовував повноваження у особистих інтересах, а також безплатно відпочивав у готельному комплексі у Винниках. 

Джерело: пресслужба НАЗК

Посадовець використовував повноваження у особистих інтересах та двічі порушив визначені законом обмеження щодо одержання подарунків особою, яка займає особливо відповідальне становище. Зокрема, обіймаючи посаду заступника керівника ОП, він підписав лист на адресу Держприкордонслужби з проханням надати дозвіл на виїзд за кордон своєму підлеглому нібито для службового відрядження. Однак виявилося, що справжньою метою виїзду за кордон підлеглого було оформлення віз Тимошенку та його сину.

Крім того, Тимошенко протягом минулого року тричі безоплатно проживав у готельному комплексі у Винниках, двічі з яких – разом з дружиною і сином. Підтвердити факт оплати за проживання на понад 45 тис. грн він не зміг. Також влітку 2022 року він отримав безкоштовні послуги з прокату Porsche Taycan на суму 122 тис. грн.

На підставі зазначених фактів НАЗК склало та направило до суду протокол про адміністративні правопорушення Тимошенка. Повідомляється, що він не з’явився до НАЗК для вручення протоколу. Йому направили офіційне запрошення на 15:00 28 липня 2023 року, але Тимошенко не з’явився. НАЗК надішле йому протокол для ознайомлення поштою.

Нагадаємо, заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко написав заяву про звільнення з посади. В ОПУ він працював з 2019 року. 

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!