У 117-му окрузі у Львові переміг Ярослав Рущишин

5331 0
За кандидата від «Голосу» проголосували 25,12% виборців.
Ярослав Рущишин

Ярослав Рущишин

ЦВК опрацювала 100% протоколів на 117-му окрузі, до якого входить Галицький, Франківський та частина Шевченківського району Львова. За результатами позачергових виборів, перемогу на окрузі отримав кандидат від «Голосу» Ярослав Рущишин. За нього проголосували 25,12% виборців. 

На окрузі з ним змагалися самовисуванка Оксана Юринець (23,7%), Роман Фединяк від «Слуги Народу» (19,43), Тарас Стецьків від «Громадянської позиції» (7,44%) та Андрій Шевців від «Самопомочі» (7,28%).

51-річний безпартійний львівський підприємець Ярослав Рущишин має вищі освіти у галузі економіки, права та бізнес-адміністрування. На початку 1990-х Ярослав Рущишин був активним учасником Студентського братства Львівщини та одним з організаторів Революції на граніті. Також він — співзасновник Мистецького об’єднання «Дзиґа». Був головою Комітету підприємців Львівщини. Співзасновник Львівської бізнес школи LVBS, почесний сенатор УКУ.

Ярослав Рущишин є засновником та директором ВАТ «Троттола» — мережі швейних фабрик у Західній Україні, що шиють одяг для відомих брендів. У 2006 році балотувався до Верховної Ради від блоку «Наша Україна» (за списком), але не пройшов. У 2006-2010 рр. він був депутатом Львівської облради. З 2006 року Ярослав Рущишин є членом колегії ЛОДА від підприємців. У травні 2019 року отримав Орден за заслуги ІІ ступеня. До реєстрації кандидатом у депутати був членом наглядової ради аналітично-адвокаційного центру Центр UA.

Серед особливих пріоритетів виборчої програми Ярослава Рущишина — комфорт і безпека транспорту. Також констатує, що Львів — креативне місто, якому вдається комерціалізація інновацій, тож програма передбачає підтримку цифрової модернізації міста, у тому числі управління рухом, відеоспостереженням, освітленням.

Ворогами для нього, вочевидь, як і для інших представників «Голосу» є «влада, яка раз у раз зраджує» та старі «політики, які обіцяють золоті гори», напівреформи, «вічна боротьба з корупцією, бідністю, несправедливістю».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!