В Україні на 17% подешевшають електрокари

2373 0
Електромобілі звільнили від сплати ПДВ та акцизу.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Верховна Рада проголосувала зміни до чинного законодавства, згідно з якими з 1 січня наступного року при ввезенні на територію України електрокарів не сплачуватиметься ПДВ та акциз.

Читайте також: В Україні подешевшає розмитнення авто. Розрахунки

Як написав на своїй сторінці у Facebook Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, «проголосовано, що ПДВ і акциз на імпорт електрокарів не сплачуватиметься з 1 січня 2018 р!». Міністр такожу додав малюнок, на якому написано, що за ввезення електромобілів громадяни сплачуватимуть на 17% менше, аніж тепер.

Читайте також: В Україні хочуть скасувати податки на імпорт електромобілів

У коментарях до цього поста зазначено, що норма введена на рік, а не на 5, як пропонували раніше і вона розповсюджується як на нові, так і на вживані електрокари.

Володимир Омелян також додав, що наступним кроком у розвитку цієї галузі має стати схвалення закону зі стимулювання виробництва батарей і електрокарів в Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!