Київ

У 2023 році росіяни 73 рази атакували Київ: підсумки від влади

688 0
Загальна тривалість тривог склала майже 1097 годин або сумарно 45 днів.
Фото: поліція Києва

Фото: поліція Києва

Ворог упродовж 2023 року використав по Києву 800 засобів ураження, столиця зазнала 73 повітряні атаки. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації.

«Ворог прагнув знищити столицю. Тому кинув на місто практично весь арсенал своєї новітньої зброї. «Повітряний геноцид» триває і досі. Балістичні, аеробалістичні і крилаті ракети, баражуючі боєприпаси та розвідувальні БпЛА. Рашисти били по Києву вдень і вночі, весь рік. Було важко, було складно, але ми вистояли. Не дозволили залишити наше місто без світла, води, газу та тепла», – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

З початку повномасштабної війни в столиці пролунало 939 сирен повітряної тривоги. Загальна тривалість тривог склала майже 1097 годин або сумарно 45 днів.

Упродовж 2023 року ворог використав по Києву:

  • понад 50 балістичних та аеробалістичних ракет;
  • понад 260 крилатих ракет різних типів;
  • майже 500 ударних БпЛА.


Силами і засобами протиповітряної оборони було знищено приблизно 98% усіх повітряних цілей.

В період від 24.02.2022 до 31.12.2023, у Києві через війну загинуло 69 людей, з них третину цього тижня (29 грудня 2023).
Поранення отримали 294 мешканця столиці, з яких 146 в 2023 році.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!