У 21 мешканця Львівщини діагностували хворобу лайма через укуси кліщів

6521 0
Серед інфікованих немає дітей.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У першому кварталі цього року у 21 мешканця Львівщини діагностували хворобу Лайма (торік за аналогічний період такий діагноз не поставили жодному хворому). Інфекція в організм мешканців області потрапила через укуси кліщів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко.

Серед інфікованих немає дітей, а люди усі абсолютно різні. Захворювання діагностували у 15 міських жителів: 12 львів'ян, двох мешканців Дрогобича і одного – Трускавця. Однак також його знайшли у шістьох мешканців районів: Дрогобицький (1), Золочівський (2), Яворівський (1), Самбірський (1) і Львівський (1), повідомили у Львівському обласному центрі контролю і профілактики хвороб МОЗ України.

Як вберегтися від присмоктування кліщів

Оберігайтесь. Перебуваючи в лісистих або трав’янистих місцях, вдягайте довгі штани, заправлені в шкарпетки, сорочку з довгими рукавами, шапку та рукавички. Намагайтеся триматися стежок і уникайте прогулянок через високу траву.

Використовуйте репеленти. Наносьте на шкіру засіб від комах з концентрацією ДЕТА (N,N-діетил-мета-толуамід) не менше 10%. Майте на увазі, що хімічні репеленти можуть бути токсичними, тому уважно дотримуйтесь інструкцій.

Будьте пильними. Ретельно обстежте себе, своїх дітей та домашніх тварин на наявність кліщів. Будьте особливо пильними, проводячи час у лісистих або трав’янистих місцях.

Видаліть кліща якомога швидше пінцетом. Прикладіть пінцет біля голови або рота кліща і обережно потягніть. Переконайтесь, що всі частини були видалені. Промийте місце укусу антисептиком або водою з милом.

Читайте також: «Хвороба з тисячами облич». Як львів’янка бореться із укусом кліща

Нагадаємо, що про те, як виявити хворобу Лайма, як її лікувати та які можуть наслідки від укусу кліща, читайте у розповіді львів'янки, яка бореться з цим захворюванням. 


___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!