У Берліні заколядували для українських біженців

1122 0
Найбажанішим різдвяним подарунком стали б танки Leopard, які би нарешті зважилась надати Україні Німеччина.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У центрі для біженців у столиці Німеччини маленьким українцям і їхнім мамам влаштували Різдвяне свято, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У програмі взяли участь колядники католицької парафії Марії Грейс і українська капела Берліна. 

До біженців звернувся посол України у ФРН Олексій Макеєв: «Багато з вас змушені були залишити Батьківщину через звірячу війну, яку розпочала росія. Але я впевнений у тому, що наші хлопці та дівчата сьогодні на фронті, наші родичі, які залишилися в Україні, всі ми здолаємо російську навалу. Ми всі разом обов’язково переможемо. Ми всі разом повернемося додому, до наших рідних у переможну Україну. І ми будемо відбудовувати Україну, присвячувати цьому всі наші сили».

Дипломат подякував німецьким друзям, які роблять усе можливе, аби допомогти українцям.

Журналістам Макеєв зізнався, що для нього найбажанішим різдвяним подарунком стали б танки Leopard. Він наголосив, що тільки з перемогою України в Європу повернеться мир.

Центр для біженців облаштували на території колишнього аеропорту «Тегель». Наразі там перебувають 2500 українців. Загалом у Німеччині знайшли захист понад 1 млн наших співгромадян.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!