У Білій Церкві демонтували пам’ятник російському солдату

1528 0
Це був один з елементів зросійщення.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Білій Церкві на Київщині, згідно з рішення виконавчого комітету, демонтували пам’ятник гренадеру, який встановили на початку бульвару Олександрійський. Про це повідомляє пресслужба Білоцерківської міської територіальної громади. 

 

«Пам’ятник гренадеру ніякого відношення до Білої Церкви не мав ні за своїм змістом, ні за формою. Він не відображав те, що пов’язувало події 1812 року з Білої Церквою, адже козаки, які формували ІІ-й козацький загін у Києві, зовсім не мали такого вигляду, одягу та озброєння. Прив’язка до Білої Церкви була випадкова, але далекоглядна, бо це був один з елементів зросійщення, який здавна насаджувався в Україні», – зазначають в пресслужбі.

За їх словами, демонтаж «чоловіка», який символізує гренадера 1812 року зі зброєю, свідчить про одне – російського солдата навіть у вигляді пам’ятника на українській землі бути не повинно. 

Читайте також: У Києві на стелі прибрали російські міста-герої

Нагадаємо, раніше в Києві активісти прибрали зі стели міст-героїв на Шулявці білоруські та російські міста, а замість них встановили стенди з українськими. Там, де раніше були москва, ленінград, сталінград, тула, мурманськ, смоленськ, новоросійськ, а також мінськ і брест, з‘явилися міста-герої України: Харків, Херсон, Чернігів, Миколаїв, Волноваха, Охтирка, Буча, Ірпінь, Гостомель і Маріуполь.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!