У Бориславі мешканці вимагали в настоятеля церкви московського патріархату перейти в ПЦУ

2419 0
На позачерговій сесії Бориславської міськради було вирішено будівлю храму тимчасово опечатати до моменту вирішення спору по суті. Представники УПЦ мп та Православної церкви України домовилися, що до врегулювання ситуації проводитимуть богослужіння на подвір’ї храму почергово.
Фото: Media Дрогобиччини

Фото: Media Дрогобиччини

Сьогодні, 8 квітня, мешканці Борислава, серед яких були і представники духовенства та військовослужбовці, намагалися переконати парафіян та настоятеля храму Покрови Пресвятої Богородиці упц мп перейти до Православної Церкви України, про це пише місцеве видання Media Дрогобиччини.

«Скількох ще хлопців мають привезти з передової, щоб ви вийшли з під юрисдикції кіріла? Скільки крові має ще пролитися?– лунали заклики від мешканців, – Залишайтеся з нами, ми вас просимо, ми вам зла не бажаємо, а хочемо єдності, переходьте разом з парафією в лоно української церкви»

Зокрема, учора Бориславська громада провела в останню путь Героя Андрія Вакаренка, який загинув на війні з російським окупантом. Хлопцеві було лише 20 років, пів року тому він одружився…

Ще минулого року, 19 травня, депутати Бориславської міської ради заборонили з 1 червня на території Бориславської міської територіальної громади діяльність релігійної громади УПЦ парафії Покрови Пресвятої Богородиці, яка підпорядковується мп. Однак парафія й далі працює під юрисдикцією москви.

Оскільки храм, а також земля під ним не є комунальною власністю міста, важелів радикально вплинути на ситуацію місцева влада наразі немає.

Як згодом повідомила Бориславська міська рада, на позачерговій сесії було вирішено будівлю храму тимчасово опечатати до моменту вирішення спору по суті.

Представники УПЦ московського патріархату та представники Православної церкви України домовилися, що до врегулювання ситуації проводитимуть богослужіння на подвір’ї храму почергово.

Зокрема, ПЦУ уже оголосила про те, що завтра, в день Входу Господнього в Єрусалим, вперше на подвір’ї цього храму відбудеться молитва священників Української церкви за Україну, за мир, за українське воїнство, за перемогу над московським оккупантом. Початок молебня о 15:00.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!