Київ

У Бучанській громаді росіяни скоїли понад 9000 воєнних злочинів

703 0
Генпрокурор запевнив, що правоохоронці не зупиняться, поки всі організатори та виконавці воєнних злочинів не отримають вироки.
Фото: TELEGRAM/МИХАЙЛО ПОДОЛЯК

Фото: TELEGRAM/МИХАЙЛО ПОДОЛЯК

За час окупації російські військові вчинили в Бучанському районі Київської області більш ніж 9000 воєнних злочинів. Про це повідомив генпрокурор Андрій Костін.

«Рік тому Сили оборони України звільнили Бучу. Тоді всі ми вперше побачили свідчення безпрецедентних масштабів звірств ворога. За 33 дні окупації в Бучанському районі було вчинено більш як 9000 воєнних злочинів. Жахливі цифри…Понад 270 злочинів щодня. Понад 1400 мирних мешканців було вбито. Багато з них — закатовано. Серед загиблих — 37 дітей. Ще 52 дітей було поранено», - зазначив він.

За словами Костіна, за рік органи прокуратури повідомили про підозру майже сотні військових РФ. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 35.

Серед них — генерал-полковник, командувач Центрального військового округу РФ, який безпосередньо керував окупацією Сумської, Чернігівської та Київської областей. До 12 років позбавлення волі засуджено двох військовослужбовців рф за незаконне позбавлення волі цивільних і мародерство.

Генпрокурор запевнив, що правоохоронці не зупиняться, поки всі організатори та виконавці воєнних злочинів не отримають вироки.

Нагадаємо, 31 березня Буча була звільнена від російських окупантів. Місто було в окупації 33 дні. Росіяни принесли понад 1400 смертей, із них 37 дитячих. Понад 175 людей знайдено в братських могилах і камерах тортур. Зафіксовано 9000 російських воєнних злочинів. 

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!