Київ

У Бучі американські художники створили мурал на місці розстрілів цивільних

333 0
Мурал намалювали на будівлі «Агробудпостачу»

У Бучі відомі американські художники Bandit та Джоні створили мурал на місці масового розстрілу цивільних у рамках благодійного проєкту «Стійкі кольори». Про це повідомили у Бучанській міській раді.

Мурал намалювали на будівлі «Агробудпостачу», де два роки тому російські окупанти масово розстріляли цивільних полонених. Тоді росіяни схопили перших жертв у будинку, де ті переховувалися. Зв’язаних бучанців піддали тортурам та жорстоко вбили.

Американські художники реалізовують свій благодійний проєкт ще з 2023 року. Тоді вони обрали українські міста та околиці села – Ірпінь, Буча, Дмитрівка, Харків та Ізюм. Востаннє художники приїжджали до Бучі у вересні минулого року, де створили мурали «Українська жінка» та «Питання часу».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


ТЕГИ: мурал, Буча

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!