Київ

У Бучі розробили проєкт будівництва власної очисної станції

538 0
Орієнтовна вартість проєкту становить понад $10 мільйонів

У Бучі на Київщині завершили розробку необхідної документації щодо будівництва нових очисних споруд на території громади. Проєкт реалізують завдяки співпраці з корейською компанією. Про це інформує Бучанська міська рада.

Зокрема, партнер проєкту — компанія "ЮТЕМ-Інженіринг" завершила стадію техніко-економічного обґрунтування інфрастуктурного об'єкта.

Нова станція прийматиме господарсько-побутові та виробничі каналізаційні стоки з Бучанської громади. Місцева влада сподівається, що система водовідведення стане більш ефективною та автономною.

У техніко-економічних розрахунках врахували впровадження сучасних світових технологій для очищення стоків, зазначають у міській раді.

Там також нагадали, що проєкт будівництва очисної станції реалізують спільно з Корейським інститутом екологічної промисловості та технологій (KEITI).

Нагадаємо, нові очисні споруди для Бучанської громади на Київщині допоможе збудувати Корейський інститут екологічної промисловості та технологій. Такий меморандум підписали в Сеулі 23 листопада. Третьою стороною виступає Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

Домовленості передбачають грантове фінансування проєкту. А орієнтовна його вартість — понад $10 мільйонів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!