Київ

У Бучі відкрили меморіал жертвам російської окупації

809 0
На пам'ятнику написано імена 501 вбитого росіянами жителя
Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

У Бучі відкрили меморіал, присвячений жертвам російської окупації. Про це повідомив міський голова Бучі Анатолій Федорук.

«Це не можна забути і не можна пробачити. Тому ми продовжуємо нагадувати світові про військовий трибунал. При вході в міський парк ми встановили інсталяцію, де згадали кожного з 501-го», – зазначив він.

Пам’ятник являє собою комплекс з чотирьох споруд з табличками та іменами.

Окупація Бучі протривала 33 дні після того, як російські військові потрапили до міста 27 лютого. 31 березня  завдяки зусиллям ЗСУ росіяни відступили. Після того, як журналісти та українські військові потрапили до Бучі — там виявили випадки масових вбивств. Тіла деяких українців були просто неба, деякі — зі зв’язаними за спиною руками. Одну з катівень виявили у дитячому санаторії.

Бучу окупувала 64-а окрема мотострілецька бригада, яка є підрозділом у складі 35-ої загальновійськової армії Східного військового округу. Президент РФ Владімір Путін нагородив її почесним званням «гвардійської» за проявлений «масовий героїзм і відвагу, стійкість і мужність».

Після деокупації Київщини Буча стала одним з міст, яке відвідують представники країн ЄС і НАТО, аби побачити російські звірства на власні очі.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: Буча

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!