У частини потерпілих від отруєння в закладах «Tomatina» у Львові виявили сальмонелу

2670 0
Уже встановили, що відвідувачі споживали сендвіч з беконом та яйцем, пасту з соусом карбонара, салат з куркою та авокадо, салат-пасту з телятиною, кури-гриль та м’ясо індички.
Фото: Ye.ua

Фото: Ye.ua

Станом на вчора, 13 липня, унаслідок отруєння в мережі ресторанів «Tomatina» у Львові захворіла вже 31 особа, зокрема троє дітей. На стаціонарному лікуванні перебуває 22 людини з середньою формою важкості, з них 2 дітей. На амбулаторному лікуванні 1 особа (легка форма). Усі госпіталізовані харчувались в закладах громадського харчування «Tomatina» в ТРЦ «Форум Львів», «Спартак» та «Вікторія Гарденс», а також замовляли їжу додому через доставку Glovo. 

Як повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Львівській області, за період з 3 по 8 липня до обласної інфекційної клінічної лікарні госпіталізували 18 людей, у тому числі дитину, з діагнозом: «Гостра кишкова інфекція» (16 пацієнтів) та бактеріальне харчове отруєння (2). Вісьмох виписали та скерували на амбулаторне лікування з діагнозом «сальмонельоз», зокерма одну дитину. Пізніше, 12 липня, – ще шість 6 з Львівської та одну з інфекційного відділення Новояворівської лікарні.

Читайте також: Кір, менінгокок, дизентерія. Які хвороби реєстрували цього року на Львівщині

Діагнози «гостра кишкова інфекція» отримали 26 потерпілих, «бактеріальне харчове отруєння» – 2, «сальмонельоз» – 2 особи та «гастроентероколіт» – 1 особа. За результатами лабораторного дослідження біоматеріалу від хворих, виявили Salmonella enteritidis у 12 хворих, у тому числі в 1 дитини. Для того, аби встановити причини виникнення спалаху та його ліквідації, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області спільно з фахівцями обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування в закладах «Tomatina» за трьома адресами.

Уже встановили, що відвідувачі споживали сендвіч з беконом та яйцем; пасту з соусом карбонара, куди входить сирий яєчний жовток, вершки; салат з куркою та авокадо; салат пасту з телятиною, макарони з вершковим соусом, макарони з соусом карбонара, пасту з вершковим соусом, кури-гриль, м’ясо індички. Приготування соусів, десертів, маринованої курки, нарізка бекону, лосося відбувається у виробничому цеху ТОВ «Томатіна» на вул. Бузковій, 2 у м. Львові.

Читайте також: Як не захворіти на сальмонельоз. Шість порад

Лабораторія ще проводить дослідження відібраних у ході розслідування зразків харчових продуктів, сировини, водопровідної води, змивів з об’єктів довкілля, біоматеріалу раптових обстежень персоналу на носійство збудників гострих кишкових інфекцій та патогенного стафілококу.

Нагадаємо, 9 липня стало відомо, що через масове отруєння в одному з закладів громадського харчування Львова до лікарні госпіталізували 26 людей, з них троє дітей. Пзніше кількість госпіталізованих зросла до 29. Як повідомив тоді у коментарі Tvoemisto.tv директор Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко, їхній стан середньо важкості. В усіх госпіталізованих виявили гостру кишкову інфекцію, подібну до сальмонельозу. За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження. Наразі триває досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події, призначені експертизи.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!