У Чехії примусово ексгумували останки Олександра Олеся

3357 0
Сьогодні, 3-го січня, стало відомо, що на місці, де була могила відомого українського письменника та його дружини, поховали іншого чоловіка, а останки подружжя за втручання Посольства України були переміщені до депозитарію кладовища.
Фото: Сумський історичний портал

Фото: Сумський історичний портал

Олександр Олесь був похований на Ольшанському кладовищі у Празі. За чеськими законами, рідні або друзі померлих повинні оплачувати місце на кладовищі (близько 20 тис грн за 10 років), що й здійснював раніше з власної ініціативи Володимир Михайлишин.

Як повідомляє МЗС України, після смерті останнього його син, як законний спадкоємець, прийняв рішення про захоронення батька у могилі, де раніше спочивав Олександр Олесь, і призначив поховання на 3-тє січня. Відповідно, останки письменника та його дружини ексгумували.

Фото: dt.ua

Президент України доручив МЗС терміново втрутитися в ситуацію, а також зв'язатися з родичами письменника в Канаді для з'ясування можливості перепоховання його в Україні. Про це повідомив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко на сторінці у Facebook. За останніми даними, після втручання Посольства України останки Олександра Олеся та дружини були переміщені до депозитарію кладовища до моменту рішення родичів Олександра Олеся, які проживають в Канаді, щодо місця остаточного захоронення.

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!