Політична реклама

У четвер у Львові розпочнеться фестиваль "Контрасти"

1605 0
26 вересня у Львові стартує XIX Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», який триватиме до 18 жовтня.

Протягом цього часу відбудеться 22 концерти; у заходах фестивалю візьме участь 25 запрошених із закордону музикантів, повідомляє прес-служба Львівської філармонії.

Свою творчість у Львові презентують музиканти Єгипту, Іспанії, Польщі, України, Чехії, Азербайджану, Литви, Італії, США. Звучатиме модернізм, авангард, постмодернізм, бароко, нова фольклорна хвиля.

За традицією фестивалю, окрему нішу посідають концерти-ювілеї композиторів-сучасників та класиків музики XX століття. Цього разу відбудеться шість таких концертів: спільний ювілей батька й сина Нижанківських, спільний ювілейний концерт музики сестер-композиторок Богдани Фроляк і Ганни Гаврилець за участю Ніни Матвієнко, концерт пам'яті В. П. Задерацького, частина творів якого зазнала подібно трагічної долі, як твори Василя Барвінського; авторські вечори Олександра Козаренка, Володимира Зубицького, а також концерт-ювілей Вітольда Лютославського.

Однією з тематичних ліній XIX «Контрастів» буде зіставлення в рамах одного концерту музики з різних епох. Так, відбудеться два концерти «Від класики до сучасності», концерт «Щось нове для Львова», концерт «Дует Перуцьких на Контрастах» та інші концерти, в програмі яких «вестимуть між собою діалог» твори Й. С. Баха та Ю. Ланюка, Ф. Шуберта та К. Пендерецького тощо.

Звучатиме на фестивалі й симфонічна музика у виконанні оркестру K&K Philharmoniker під орудою його засновника М. Г. Кендлінгера.

Окрему групу творять концерти, присвячені музиці певної національної традиції: іспанській (28 вересня), чеській (6 жовтня), азербайджанській (13 жовтня); кожен з концертів відбуватиметься під керівництвом диригента з відповідної країни.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!