У Києві зафіксували випадок ботулізму. Симптоми та як вберегтися

1639 0
Жінка постраждала через в’ялену рибу.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві розпочало епідрозслідування через зафіксований випадок ботулізму в Дарницькому районі. Про це повідомляє Київська МДА. 

«За інформацією Держпродспоживслужби, 2 липня жінка придбала в’ялену рибу в магазині «Пчілка» за адресою вул. Олени Пчілки, 7-Б. За інформацією Департаменту охорони здоров’я Києва, постраждала госпіталізована, їй ввели сироватку», – пояснюють у відомстві.

Причини та симптоми ботулізму

Додамо, що ботулізм – дуже небезпечна хвороба, що може призвести до паралічу та смерті. Причиною захворювання найчастіше стає вживання продуктів домашнього консервування: м’яса, риби, інколи – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті чи термічно оброблені.

Щоб запобігти наслідкам, вкрай важливо звернення до лікаря за перших симптомів: спраги, сухості слизових оболонок, відчуття «грудки» в горлі. Згодом додається сильний головний біль, запаморочення, безсоння, підвищення температури тіла.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!